top of page
plide1.jpg

Eisen aan de dakbedekking

De aanwending van een kunststof dakbedekking heeft de voorkeur t.o.v. een product op bitumenbasis. Dit gezien het feit dat de levensduur hiervan langer is en er geen chemische stoffen benodigd zijn om de dakbedekking worteldoorgroeibestendig te maken.
 

Voor de DHZ markt is de aanwending van een “prefab”, op de maat van het dak gemaakt, EPDM (rubber) membraan zeer geschikt. Dit product heeft een levensduur van meer dan 50 jaar en is geheel vrij van weekmakers etc. Een prefab membraan kan tevens rechtstreeks, zonder tussenlaag, over een bestaande bitumineuze dakbedekking worden verlegd. Dit is ideaal bij de uitvoering van een dakrenovatie.
 

Let op!

Bij een bestaande dakopbouw dient de opbouw van binnenuit- naar buiten bekend te zijn om problemen als gevolg van inwendige condensatie te voorkomen. Bij een geïsoleerde dakopbouw is de aanwezigheid van een dampremmende laag absoluut noodzakelijk. Ontbreekt deze dan zal de complete dakopbouw tot aan het dakbeschot verwijderd dienen te worden.
 

Tevens adviseren wij u om ook bij een onverwarmde onderliggende ruimte altijd een dampremmer in combinatie met een 30 mm. dikke isolatieplaat aan te wenden.

bottom of page